Čo máme spoločného s menom Jamie Oliver? Nové grily!

Čo máme spoločného s menom Jamie Oliver? Nové grily!

Máme skvelú správu pre milovníkov grilovania: Rozšírili sme ponuku o grily na drevené uhlie so slávnym menom Jamie Oliver.
Čo máme spoločného s menom Jamie Oliver? Nové grily!
Jamie Oliver je kuchár profesionál a dobre vie, čo ku svojej práci potrebuje. Kladie dôraz na kvalitu a navyše sám rád griluje, a tak si grily navrhuje a testuje osobne. Nie je preto divu, že prišiel na trh s celou vlastnou radou grilov, ktoré vyhovujú jeho vysokým nárokom.

Rada grilov "Jamie Oliver" zahŕňa hneď niekoľko typov, ktoré sa líšia veľkosťou aj výbavou: prenosné grily Go BBQ a Park BBQ, klasické grily na drevené uhlie Tall BoySizzler One a Classic One a klasické grily s odnímateľným stredovým kruhom, ktorý funguje ako vetrolam Sizzler Premium a Classic Premium.
Dovoľte, aby sme Vám tie najzaujímavejšie "Jamie" grily predstavili.


Gril Park BBQ

Ľahký prenosný gril na drevené uhlie Park BBQ má priemer roštu 34,5 cm a zaistí pohodlne večeru či obed až pre 4 osoby. Horný a spodný prieduch umožňujú kontrolu intenzity horenia,  blokovacie klipsy uľahčujú prenášanie a skladovanie. Navyše je na gril naozaj pekný pohľad: elegantné telo a nožičky z ušľachtilej ocele doplňujú madlá potiahnuté silikónom. Gril si môžete vybrať v čiernej, žltej, modrej, červenej a tyrkysovej farbe.


Gril Sizzler Premium

Gril na drevené uhlie Sizzler Premium má priemer roštu 44 cm, takže s ním spokojne môžete pozvať na návštevu aj spriatelenú rodinu a nikto nebude čakať na svoj steak príliš dlho. Odolné telo z nerezovej ocele zaistí stabilnú základňu, veko s integrovaným teplomerom poskytne dokonaný prehľad o stave grilovania po prikrytí roštu. Nastaviteľný ventilačný systém zaručuje  dokonalú cirkuláciu vzduchu a kontrolu teploty počas grilovania. Odnímateľný stredový kruh funguje ako vetrolam, odnímateľný popolník sa ľahko čistí. Madlá opatrené silikónom a blokovacie klipsy sú zárukou bezpečného prenášania. Vďaka 2 pojazdným kolesám jednoducho premiestnite gril podľa potreby.


Gril Classic Premium

Tento prémiový gril na drevené uhlie si zamilujete. Classic Premium má úctyhodný priemer roštu 57 cm, čo umožní usporiadať poriadnu grilovaciu párty. Odolné telo z nerezovej ocele zaistí stabilnú základňu, navyše je možné pri grile nastaviť výšku, aby ste sa k nemu v stoji nemuseli zohýbať, prípadne naopak, aby ste mohli grilovať aj posediačky. Horné nerezové veko má veľký integrovaný teplomer z hliníkovej zliatiny, ktorý poskytne dokonalý prehľad o stave grilovania po prikrytí roštu. Nastaviteľný ventilačný systém umožňuje dokonalú cirkuláciu vzduchu, vďaka ktorej sa s grilom pracuje naozaj pohodlne. Odnímateľný stredový kruh funguje ako vetrolam. Horný a spodný prieduch umožňujúci kontrolu intenzity horenia. Vyberateľný popolník sa ľahko čistí. Polica umiestnená v spodnej časti grilu ponúka šikovný úložný priestor vrátane 3 držiakov na fľaše. Vďaka 2 pojazdným kolesám jednoducho premiestnite gril podľa potreby.


Už máte chuť grilovať? V tom prípade Vás pozývame na báječné steaky, ktoré si môžete na niektorom z grilov rady „Jamie Oliver“ pripraviť:

Hovädzie steaky na korení s brusnicovou omáčkou


Na 4 porcie budete potrebovať:
800 g hovädzej sviečkovej, 250 ml cmaru, 250 g 100 ml olivového oleja, 50 g hladkej múky, 150 g brusnicového kompótu, 50 ml pomarančovej šťavy, nastrúhanej kôry z dvoch pomarančov, lyžicu pomarančového likéru, lyžičku mletého čierneho korenia, štipku mletého nového korenia, lyžičku mletej borievky a 1,5 lyžičky soli.
Postup nie je zložitý: Zo sviečkovej nakrájame asi 2 cm silné steaky. Umyjeme ich, osušíme papierovou utierkou a naložíme aspoň cez noc, ale spokojne aj na celý deň, do cmaru. Z brusníc, pomarančovej šťavy, kôry a likéru, nového a čiernehokorenia pripravíme omáčku: Všetky suroviny okrem likéru necháme variť pri miernej teplote a za stáleho miešania, pokým omáčka nezhustne. Nakoniec vmiešame pomarančový likér. Hodinu pred tepelnou úpravou steaky mierne potrieme olejom a okoreníme korením a borievkou. Necháme odležať. Odležané steaky poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozpálenom oleji, z každej strany maximálne 3 minúty. Až teraz osolíme. Steaky servírujeme s opečeným zemiakom a brusnicovou omáčkou.
 
Ideálne na zapíjanie bude červené víno Carmenere Reserva 2016.