Leto s vôňou grilovania

Leto s vôňou grilovania
K letnej záhradnej zábave alebo párty s priateľmi alebo oslavám v kruhu rodiny patrí neodmysliteľne tiež vôňa grilovaného mäsa. Veď kto by odolal chuti a vôni dobre prepečeného a krásne šťavnatého steaku s chrupkavou kôrkou na povrchu? S kvalitným grilom to naozaj nie je žiadny problém.

Zverte to niektorému z amerických plynových grilov Char-Broil! Tie sú jednotkou na trhu v USA a stále obľúbenejšie tiež u nás. Stretáva sa v nich dlhoročná tradícia barbecue s modernými technológiami. Medzi nich patrí napríklad TRU-Infrared systém, ktorý využíva princíp infračerveného žiarenia. Mäso sa vďaka nemu nepripaľuje, je extra šťavnaté a má chrupkavú kôrku. Základom je špeciálne tvarovaná mriežka s veľkým počtom malých otvorov umiestnená pod roštom. Keď k nej dorazí horúci vzduch z horákov, prudko sa spomalí jeho prúdenie, pretože nemôže prekážkou prenikať vysokou rýchlosťou. Teplo sa tak rozširuje rovnomerne na spodnej strane roštu a plocha vyžaruje infračervené žiarenie priamo do jedla nad sebou. Sála pomaly, nevysúša ho. Plamene neprenikajú hore, takže sa mäso ani nepripaľuje. Mriežka navyše zachytáva tuk, ktorý by inak kvapkal do plameňov. Ten sa odparí v podobe dymu, ktorý pridáva mäsu ešte intenzívnejšiu chuť a vôňu.

Americké grily Char-Broil sú o vychytávkach. Vyznávačov klasického grilovania na drevenom  uhlí potešíte skvelým šťavnatým steakom s užitím obľúbeného smoker boxu – plechového zásobníku, ktorý po naplnení drevenými chipsami podľa vášho výberu dodá mäsu na grilovacom rošte nezameniteľnú výraznú vôňu.

Ale ešte väčšie pokušenie k experimentom ponúka revolučná novinka poslednej doby - hybridný gril Char-Broil Gas2Coal, ktorý spája výhody metód grilovania na plyne a na drevenom uhlí. Aký zvolíte postup prípravy báječne šťavnatých steakov, je teda len na Vás! Prechod z jedného režimu na druhý je otázkou necelej minúty. Plechovú tácku s dreveným uhlím vložíte ľahko medzi plynové horáky a rošt. Uhlie prehorieva vďaka špeciálnej konštrukcii zásobníka zhora dole a mäso je tak zároveň lepšie chránené pred pripálením.

A že sa ani na svojich cestách nechcete vzdať grilovaných pochúťok? To nie je žiaden problém! Vezmite si so sebou prenosný gril Char-Broil Compact na plynovú kartušu a užite si poctivé grilovanie s TRU-Infrared grilovacou  technológiou kdekoľvek máte chuť – na chate, terase, pri vode alebo na návšteve.

4400b.jpg
Plynový gril professional 4400B

Plynový gril Professional 4400S/4400B americkej značky Char-Broil je vybavený unikátnym systémom TRU-Infrared, ktorý využíva infračervené žiarenie pre prípravu lahodného šťavnatého mäsa s chrupkavou kôrkou na povrchu. Gril je vybavený 4 horákmi z nerezovej ocele, praktickým elektronickým zapaľovaním či integrovaným teplomerom na veku.  ďalší bočný horák navyše oceníte pri ohreve omáčok, polievok alebo prílohy. Zadnú mriežku nad hlavnou grilovacou plochou využijete ľahko pre grilovanie v miernejších teplotách alebo pre rozpekanie pečiva. Vďaka kolieskam zvládnete gril tiež kedykoľvek ľahko a bezpečne premiestniť a isto využijete aj praktický úložný priestor v tele grilu, ktorý máte vždy po ruke.

GAS2COAL.jpg
Hybridný gril Gas2Coal 3B

Revolučný hybridný gril Char-Broil Gas2Coal 3B umožňuje grilovať na plyne aj drevenom uhlí. Prechod  z plynu na uhlie a naopak je otázkou necelej minúty. Zásobník s uhlím jednoducho vložíte medzi rošt a plynové horáky, ktoré uhlie rozpália rýchlo a rovnomerne. S 3 hlavnými plynovými horákmi a 1 bočným horákom, grilovacou plochou o rozmeroch 62 x 43 cm, zadnou mriežkou na pečivo alebo zeleninu a bočnými odkladacími plochami zvládnete aj väčšiu párty.
 
Prihlásiť sa
Uživatel nepřihlášený
Registrovať